Groep 1/2 B

Welkom op de klassenpagina van juf Lilliam Ritzema

Algemeen

In groep 1/2 leren we heel veel. We leren onze veters strikken, de maanden van het jaar, de dagen van de week, om de twee weken een nieuwe letter, woorden na stempelen, de seizoenen van het jaar en nog veel meer. Enkele kinderen hebben al hun “maandendiploma” behaald. Dansheniel en Mehmet hebben hun veterstrikdiploma behaald en alle kinderen van groep 2 hebben een stempelboekje bij het thema “lichaam” gemaakt. Super knap.

      

Oefent u thuis ook samen met uw zoon of dochter? Zo kunt u oefenen met veterstrikken, of thuis voorwerpen zoeken die de letter van de week bevatten, de dagen van de week oefenen, de maanden van het jaar oefenen, de letter van de week proberen te schrijven doordat u het voorschrijft en uw zoon of dochter probeert dit na te doen. Heel veel succes met oefenen! Uw kind mag in de klas laten zien wat hij of zij gevonden heeft of wat hij of zij kan. U ziet het maandendiploma, veterstrikdiploma, dagenvandeweekdiploma, letterdiploma vol trots thuis verschijnen.

Verder worden er prachtige dingen gemaakt met het speelgoed in de klas. Dan wel samen of alleen. Houdt u deze pagina in de gaten want al die mooie dingen kunnen uiteraard niet mee naar huis, maar de juf probeert van zoveel mogelijk gemaakte dingen een foto te maken en hieronder te plaatsen.

Ook leren we Engels in groep 1/2. Iedere dinsdagmiddag krijgen de kinderen Engelse les. Wij leren dit samen met Bobo. Op dinsdagmiddag 12 september was een high-tea en lieten de kinderen aan de papa’s en mama’s zien hoe wij Engels leren. Dank voor alle lekkere dingen die thuis zijn gemaakt.

schooljaar 2017-2018

Start: het begin van het schooljaar

Na de zomervakantie hebben de kinderen in de klas elkaar leren kennen en de klassenpop VLORK. VLORK was jarig en we hebben lekkere cupcakes gebakken en de kaarsjes op zijn taart geteld. Met VLORK leren we de regels van de klas en school en hoe we het gezellig kunnen hebben met elkaar.

Thema “mijn lichaam”

Nadat we VLORK en elkaar hebben leren kennen, startte het thema “dit ben ik/ ik en mijn lichaam”. Zo bekeken we hoe we eruit zagen in de spiegel en hebben we onszelf gemaakt in de bouwhoek met blokken.

Tweede periode van het schooljaar

Na de herfstvakantie begint de periode vol feestjes. Tijdens Sinterklaas hebben we de stoomboot van Sinterklaas op verschillende manieren gemaakt

   

En ook rommelpiet is dit jaar weer langs geweest om cadeautjes in de schoenen te doen.

 

Toen Sinterklaas terug naar Spanje was, hebben we kerstbomen op veel verschillende manieren gebouwd: met duplo, met blokken, met klei en nog veel meer. Daarbij moesten we goed kijken en passen en meten hoe de blokjes op elkaar moesten om het op een kerstboom te laten lijken.

 

We hebben de feestperiode afgesloten door met elkaar gezellig te eten bij de kerstboom en het haardvuur. Tot volgend jaar!