Leerlingenraad

Leerlingenraad

Wij hebben een leerlingenraad op school. Deze raad bestaat uit 7 leerlingen uit de groepen 5 -8. Een aantal keer per jaar komt de leerlingenraad bij elkaar om met elkaar te vergaderen.

In een vergadering bespreken zij met elkaar wat er goed gaat op school en welke dingen verbetert kunnen worden. Naast alleen deze punten te verzamelen, werken zij deze ook uit en komen zij tot een actieplan. De leerlingenraad gaat zelf actief aan de slag om de verbeterpunten te realiseren.

Bij de leerlingenraad zit ook juf Joyce om de vergadering in goede banen te leiden en om eventuele vragen te beantwoorden.

Dit zijn de leerlingen van de leerlingenraad:

 

Eerste vergadering 03-10-2017

Vandaag hebben we de eerste vergadering gehad. In het kantoor van meester Arthur zaten we vandaag. Natuurlijk kun je niet vergaderen zonder een kopje thee en een koekje.

Het was de eerste vergadering en dus nog een beetje aftasten en wennen aan elkaar. Nadat iedereen zich had voorgesteld en verteld had waarom hij/zij graag in de leerlingenraad wilde begonnen we echt met vergaderen.

Er is een voorzitter gekozen en twee notulisten. Met elkaar hebben de leerlingen gebrainstormd over wat actiepunten zijn in de leerlingenraad. Welke dingen zijn belangrijk en waar willen we aan gaan werken.

Afsluitend hebben ze besproken welke punten in de tweede en derde vergadering uitgewerkt moeten worden.

Het was een zeer geslaagde vergadering met een stel kanjers van leerlingen!!!