Groep 1-2A

Huisdieren
Half januari gingen we spelen en werken over huisdieren. We leerden veel over de poes, de hond, de vis en het konijn. Angelina haar mama kwam langs met haar hondje, die we met de hele klas gingen uitlaten. Als beloning kreeg het hondje van iedereen een brokje.

Arhmaan zijn moeder nam de viskom mee naar school. Blub de vis kreeg elke dag drie viskorreltjes van ons. We maakten een uitstapje naar de dierenwinkel en bekeken daar de echte vissen in het aquarium. We weten nu precies wat je in een dierenwinkel kan kopen en hoe die eruit ziet. We maakten in de klas een echte dierenwinkel met een kassa, geld, en dierenspullen.

Spelen over huisdieren; memory en visjes vangen.

Hokjes bouwen voor onze huisdieren van bouw-en constructiematerialen.

In de klas hebben we een dierenwinkel gemaakt waar de kinderen vanuit de huishoek iets mogen gaan kopen. Ze maken een boodschappenbriefje en betalen met ‘echt geld’. Ze krijgen zelfs een bonnetje mee naar huis. Kinderen zijn dan bezig met tellen, hoe help je een klant.

Bij de dierenarts kun je terecht nadat je een afspraak hebt gemaakt via de telefoon. De dierenarts doet zijn best om alle dieren beter te maken. Er staat een” medicijnkast” waar pillen in verzameld worden. Soms krijgt een zoek dier een prikje, een drankje of een echte pleister om. Het is net echt.

Winter
Brrr. Winter in groep 1/2A! We knutselden een winterlandschap, speelden in de sneeuw en ontdekten dat sneeuw gaat smelten als je het in een bekertje doet en binnen in de klas bewaart.

Brrr, wat koud! Deze dames speelden in onze huishoek en maakte een lekkere wintermaaltijd en kleedden zich goed aan “om naar buiten te gaan”. Wat een gezelligheid.

Kerst in groep 1/2A
Het kerstverhaal werd uitgespeeld in het speellokaal met Jozef (Semm), Maria (Emilija) en de twee engelen (Amir en Lilah). We lieten onze kerstliedjes horen die we hadden geleerd. Wat een mooi feest was het.

De bouwhoek: Semm en Bruce maakten een mooie kerstboom van de grote blokken en schreven er hun nam bij. Uiteraard werd de kerstboom versierd met echte slingers en ballen.

Mmmm… Dat was smullen!

De lampionnenoptocht door de wijk. We zongen allemaal kerstliedjes en hielden onze eigengemaakte lampion vast. Onderweg collecteerden we voor de zieke kinderen in het Sophia kinderziekenhuis.

’s Avonds was het kerstdiner in de klas. Alle moeders hadden iets lekkers gemaakt en we aten dit gezellig op aan de mooi gedekte tafels. Wat een feest was dat.

Sint in de klas
Op 5 december – de grote dag – kwam Sinterklas met drie pieten onze school bezoeken. We hadden een leuk feest in de grote gymzaal. Een piet was te laat omdat hij op een dak was geklommen en er niet vanaf durfde. De wijkagent hielp de piet om er vanaf te komen. Sint en zijn pieten kwamen ook nog even op visite in iedere klas en hij nam voor ieder kind een mooi spel mee. Dank u Sinterklaasje!

Pietengym
Pietengym in de grote gymzaal met meester Rick. Papa’s en mama’s kwamen helpen en kijken hoe de ‘pietjes’ konden klimmen en klauteren. Ieder kind verdiende een echt pietendiploma. Wat een feest was dat. In de klas kregen we nog lekkere kruidnootjes.

 

 

 

 

 

 

 

Sinterklaashuis met 1/2A 2018
Vanmorgen gingen we zingend in de rij naar het Sinterklaashuis. Daar werden we ontvangen door allerlei pieten die met ons spelletjes gingen doen, zoals spelen in de pakjeskamer, kruidnootjes bakken, zaklopen en cadeautjes in de schoorsteen gooien. Om de pieten te bedanken, zongen we een leuk pietenlied! In de klas hebben we de zelfgebakken kruidnoten lekker gesmikkeld.

Hulpouders, bedankt voor jullie inzet! Het was een onvergetelijke optocht.

 

Schoen zetten in klas 1/2A 2018

 

Vandaag was het een spannende ochtend, want gisteren hadden we onze schoen gezet!

O o o de rommel Pieten waren geweest, ze hadden ook in onze klas gespeeld en hadden zelfs een dutje gedaan! En natuurlijk zat er iets in onze schoen.

Herfst in groep 1-2 A
Groep 1-2A van juf Annelies en juf Marga haalden de herfst de klas in. Zij maakten een wandeling onder leiding van enthousiaste ouders en gingen op zoek naar allerlei herfstspullen. Ook kwamen zij kabouter Spillebeen tegen. Uiteraard werd het liedje ‘Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen’ gezongen. In de klas maakten we een herfststukje, een schilderij van echte blaadjes en leerden vele herfstliedjes. Op naar het volgende thema; Sinterklaas!