Grote voorleeswedstrijd

Grote voorleeswedstrijd op PCB De Parel

Spannend, spannend, spannend………..  Vrijdag 18 november was het eindelijk zover. De finale van de voorleeswedstrijd. De klassenkampioenen mochten voorlezen voor een groot publiek en een echte jury. De jury bestond uit Meneer van Rietschoten (van boekhandel van Rietschoten) , Janneke van den Berg (moeder van Bram uit groep ½ b) en meester Arthur (directeur van de school).

In de ochtend waren de winnaars uit de groepen 4 aan de beurt. Uit groep 4a mocht Thijs Vlaanderen meedoen. In groep 4b was Moïse Vermeer de grote winnaar.  Het publiek van de groepen 3 en 4 hebben ademloos geluisterd. Wat hebben deze twee kanjers het de jury moeilijk gemaakt.

Uiteindelijk heeft Thijs net gewonnen maar eigenlijk spreken we natuurlijk over 2 winnaars.  Allebei de klassenwinnaars hebben een mooi boek gekregen. Moïse en Thijs fantastisch gedaan.

Meneer van Rietschoten heeft zelf ook nog uit een leuk boek voorgelezen. Wij willen hem ook extra bedanken omdat hij de school ook nog een paar mooie boeken geschonken heeft.

In de middag waren eerst de klassenkampioenen van groep 5 en 6 aan de beurt.  Uit groep 5 Yahya Tultak en uit groep 6 Ouassila Kaddouri. Zij hebben het de jury enorm moeilijk gemaakt. In de jury had meneer Kees Terdu de plaats ingenomen van Meneer van Rietschoten. Ook in groep 5 en 6 moest er een winnaar komen. Ondanks dat ze het beide fantastisch hebben gedaan, moest er toch een winnaar komen en dat was Ouassila.  Ook hier hebben de beide klassenwinnaars een boek gekregen. Meneer Terdu heeft zelf ook nog uit een leuk boek voorgelezen.

Daarna de grote finale van de groepen 7 en 8. Hier streden Gabriëlla Koorndijk en Mert Kiran tegen elkaar.  Ook hier lag het weer heel dicht bij elkaar maar is de uiteindelijke winnaar die ook naar de grote finale gaat Gabriëlla Koorndijk. Beide kinderen waren blij met het mooie boek dat zij hebben gekregen.

Response code is 404