Groep 1/2 B

Welkom op de klassenpagina van juf Liliam

Algemeen

In groep 1/2 leren we heel veel. We leren onze veters strikken, de maanden van het jaar, de dagen van de week, om de twee weken een nieuwe letter, woorden na stempelen, de seizoenen van het jaar en nog veel meer. In het begin van het schooljaar nog met hulp van de juf en tegen het einde van het jaar helemaal zelf! Super knap.

Oefent u thuis ook samen met uw zoon of dochter? Zo kunt u oefenen met veterstrikken, of thuis voorwerpen zoeken die de letter van de week bevatten, de dagen van de week oefenen, de maanden van het jaar oefenen, de letter van de week proberen te schrijven door bijv. de letter voor te schrijven en uw zoon of dochter probeert dit na te doen. Heel veel succes met oefenen! Uw kind mag in de klas laten zien wat hij of zij gevonden heeft of wat hij of zij kan. U ziet het maandendiploma, veterstrikdiploma, dagenvandeweekdiploma, letterdiploma of een stempelboekje vol trots thuis verschijnen.

Verder worden er prachtige dingen gemaakt met het speelgoed in de klas. Dan wel samen of alleen. Houdt u deze pagina in de gaten want al die mooie dingen kunnen uiteraard niet mee naar huis, maar de juf probeert van zoveel mogelijk gemaakte dingen een foto te maken en hieronder te plaatsen. Deze foto’s wisselen om de zoveel tijd!

15-07-2019 nieuwe creaties + trucjes die we allemaal al kunnen buiten:

 

In groep 1/2 leren we vol op letters en met boekjes “lezen”. Het kijken naar de plaatjes op de bladzijden, er zelf een verhaal bij vertellen en van links naar rechts kijken, is het begin om te leren lezen. Kinderen mogen in de klas samen met VLORK (de klassenpop) een lekker hoekje met kussens en een deken maken om daar alleen of samen een boekje te “lezen”. Soms leest een kind uit groep 2 voor aan een kind van groep 1.

 

Naast letters en boekjes lezen zijn wij ook enorm veel bezig met tellen en cijfers herkennen. We tellen iedere ochtend hoeveel kinderen er op school zijn en of dat er meer of minder of evenveel zijn als de dag er voor zijn. Daarnaast “springen” wij over de getallenlijn als er bijvoorbeeld een hoeveelheid erbij of eraf gaat. Ook leren we om de twee weken weer een nieuw cijfer zodat we deze zonder te tellen in 1x herkennen. Oefent u thuis ook mee met tellen en met “springen”? Ook schrijven van de cijfers is hartstikke leuk! Daarnaast kijken we ook naar de goede volgorde van cijfers, voorwerpen (groot –> klein) etc..

 

van klein naar groot (taartjes)

Ook leren we Engels in groep 1/2. Iedere dinsdagmiddag krijgen de kinderen Engelse les. Wij leren dit samen met Bobo.

 

periode 5: thema circus en thema zomer

 

thema circus:

De opening –> Er kwam een verdrietig clowntje in de klas. Ze was zo verdrietig omdat ze geen enkel trucje kon. De kinderen gingen haar helpen.

De kinderen gingen zelf oefenen in de klas op trucjes.

Of bouwden een eigen circustent met piste en speelde daar met dieren en clowntjes in

Afsluiting –> het grote moment: echt optreden voor publiek!

thema zomer:

Een strandtent bouwen!

Lekker buiten in de zandbak zandtaartjes maken

en een watergevecht houden als het buiten warm is

 

Einde schooljaar!