Lekker Fit Juni 2016: The Final

Ook dit jaar waren we weer van de partij op de Final! We mochten ons bewijzen op het gebied van voetbal, handbal, atletiek en judo.

Zoals altijd mochten de kinderen van 5/6 het spits afbijten. Voor het voetbalteam was het erg spannend, want wat waren de tegenstanders goed. Echter hadden wij ook genoeg kansen om te scoren en uiteindelijk wonnen we 2 wedstrijden, 1 gelijkgespeeld en 2 verloren. Helaas was dit net niet genoeg om dor te gaan naar de kwartfinales…

De handbalsters hadden het erg moeilijk. We hadden hiervoor dan ook een wildcard gekregen. Dus ze hadden geen voorronde gespeeld en dat was ook wel te merken. De tegenstanders waren echt te sterk voor ons.  We waren dan ook niet door de poule heengekomen.

Bij het judo ging het fantastisch. Er stonden 4 judoka’s op de mat en er gingen er 3 met een medaille naar huis. Toppers!! Het zilver was voor Keyraino Martha uit groep 6, brons was er voor Omid Sarwar uit groep 6 en Latrell Vermeer uit groep 5! Van Harte gefeliciteerd met deze overwinning!

The final

In de middag was het aan de kinderen uit groep 7 en 8 om te strijden voor het kampioenschap. Ook nu weer met een voetbalteam. Wat een pech voor het team dat onze sterspeler Shayron geblesseerd was en niet mee kon spelen. De heren waren ietswat zenuwachtig en moesten hard aan de bak om in het spel te blijven. Helaas viel voor hen ook het doek voor de kwartfinales. De tegenstanders waren niet zozeer beter en daarom was het erg jammer dat het niet gelukt was.

Bij het atletiek werd het erg spannend. Jonathan Willemse en Jason Koorndijk hadden zich geplaatst hiervoor. Jonathan plaatste zich tegen alle verwachtingen in voor de halve finale van de sprint. En als je dan 8ste van heel Rotterdam wordt is dat héél knap! Echt super gedaan. Jason had de pech om in de eerste serie direct tegen de kampioen te moeten sprinten, daarmee was dat ook het eindstation.

Bij verspringen was Jason er weer helemaal klaar voor. Met een prachtige sprong is hij 4e van héél Rotterdam geworden en ook dat is een topprestatie! Wellicht een goed idee om nu dan toch maar eens op atletiek te gaan jongens?